MIDDEN - DELFLAND

MIDDEN - DELFLAND
IN BEELD

  [Start] [Agenda] [Nieuws] [Plattegrond]

 

Veel belangstelling voor Open Huis Notenschip Schipluiden

23 & 24 mei 2014. Twee dagen lang was het een grote drukte in het vernieuwde Notenschip aan het Schoolplein in Schipluiden. Na een verbouwing van enkele maanden door de firma Van Vliet-Temmink kon het gebouw weer in gebruik worden genomen. Aan de buitenkant is er weinig veranderd, behalve dan enkele extra ramen in het dakvlak. Binnen is het gebouw, de voormalige gymzaal, toneel en zolder, onherkenbaar veranderd en gemoderniseerd. De kale zolder werd omgebouwd tot een lichte en functionele ruimte. De gymzaal en toneel zijn aangepast voor multifunctioneel gebruik. Een nieuwe banner aan de buitenkant werd feestelijk onthuld.

Open Huis Notenschip - 23 & 24 mei 2014

Vier organisaties zullen hier wekelijks hun activiteiten organiseren: muziekvereniging Sint Caecilia, de EHBO vereniging, toneelvereniging VAT'75 en de naastliggende Jozefschool; zij presenteerden zich deze twee dagen aan het publiek met als hoofddoel geld in te zamelen voor de aankleding van de nog wat kale ruimten. Het gaat hierbij o.a. om meubilair en stoffering. Vrijdagmiddag verkochten de kinderen van de Jozefschool hun kunst en in de vooravond hield het jeugdorkest van Sint Caecilia een open repetitie. Zaterdagmiddag presenteerden VAT '75 en de EHBO zich met sketches en demonstraties en 's avonds was er een veiling o.l.v. veilingmeester Jan Holtkamp en notaris Tim Dröge met o.a. schatten van Caecilia, waaronder niet meer nodige muziekinstrumenten. Met de prachtige opbrengst kan de nieuwe beheersstichting aan het werk! Het Notenschip wordt hét cultureel centrum van Schipluiden!

Open Huis Notenschip - 23 & 24 mei 2014

Open Huis Notenschip - 23 & 24 mei 2014

Het gebouw het Notenschip is eigendom van de gemeente Midden-Delfland en werd verbouwd in het kader van het programma Vitale Dorpen van de gemeente. Doelstelling hierbij was dat de toneelvereniging VAT'75 en de EHBO zouden verhuizen van het Jeugdhuis naar het vernieuwde Notenschip. De gemeente heeft plannen het Jeugdhuis, de vroegere Gereformeerde lagere school aan de Keenenburgweg, af te stoten.

Open dag Notenschip Schipluiden

20 mei 2014. Twee dagen lang een Open Huis met leuke activiteiten in het Notenschip. Op vrijdag presenteert de jeugd zich; op zaterdagmiddag zullen toneelvereniging VAT75 en de EHBO de bezoekers vermaken met leuke sketches en leerzame demonstraties. 's Avonds is er een veiling met maar liefst 66 kavels. Kom bieden op mooie spullen, leuke activiteiten en arrangementen; de opbrengst is voor de aankleding van het nog wat kale Notenschip waar vier organisaties nu een onderkomen vinden. Alles staat te lezen in het Veilingboekje.

Open dag Notenschip Schipluiden 23 en 24 mei 2014

25 mei 2014