MIDDEN - DELFLAND

MIDDEN - DELFLAND
IN BEELD

  [Start] [Agenda] [Nieuws] [Plattegrond]

 

Koning te rijk op de Keijzershof

5 april 2014. Op een mooi, lieflijk plekje aan de Willemsoordseweg in Schipluiden ligt Landgoed ‘De Keijzershof’. Met de schildersgroep van maandag- en woensdagavond van Rina Groot zijn we uitgenodigd om daar te komen schilderen. Zie ook de website van Rina Groot.

Dick en Tonny Guliker verwelkomden ons hartelijk. Dick leidde ons rond en wij vergaapten ons aan de boerderij, een Rijksmonument uit 1609, die zoveel mogelijk in oude stijl gehouden is. Ook van de prachtige tuin waren we onder de indruk. Overal zagen we kleine hoekjes en leuke doorkijkjes, onze vingers jeukten. Eigenlijk wilden we alles schilderen. Toch moesten we een keus maken.

Keijzershof schilderen, 5 april 2014
De voorzijde van de oude boerderij, foto R. Groot.

We maakten vier schetsen en de schets die het meest aansprak mocht op een groot doek komen. Met de belangrijke aanwijzingen van Rina kwamen we steeds een stap verder. Met geduld en een goede techniek ontstonden er prachtige schilderijen. Weliswaar nog niet af, maar het was een goed begin. Op elk doek kwam de Keijzershof een beetje tot leven. Met elkaar bespraken we onze schilderkunst.

Keijzershof schilderen, 5 april 2014
Achterzijde van de boererij, foto: N. van Leeuwen.

Het was fijn om ook de andere groep te leren kennen, die ook een eigen kijk op kunst heeft. Zo ontstond er een ontspannen, leerzame en ongedwongen sfeer. Met een geweldige lunch en heerlijke zonneschijn is dit een dag geworden om niet meer te vergeten.

Bijdrage: Mieke Sonneveld, lid van de schildersgroep van Rina Groot.

13 april 2014